15 minutter lang vane som kan endre din karriere

Til det bedre, selvsagt.

Ifølge bestselgende forfatter av Show Your Work! 10 Ways to Share Your Creativity and Get Discovered, Austin Kleon, kan du gjennom daglig å dele egenprodusert tekst i sosiale medier eller på Internett, skape noe stort for deg selv. Over tid.

Leon, som nylig var en av South by Souths Wests store trekkplastre, understreker at det handler om å vise seg frem for verden og å tørre. Man lykkes ikke nødvendigvis med det første, men gjennom å legge ut noe egenprodusert trer man inn i den verdenen man vil bli en del av.

Det er ikke vanskelig ifølge Kleon:

  • Sett av 15-30 minutter hver dag
  • Del noe egenprodusert; din favorittsetning for dagen, bilder av noe som har inspirert deg eller lignende
  • Er du ny, kommenterer og lik – vil du få fans, start som en fan

Som 13-åring opplevde Kleon suksess da han presenterte seg for sitt store idol, kollasjkunstneren Winston Smith, gjennom et brev. Smith responderte med 14 sider, og de to har siden den gang holdt korrespondansen ved like. I dag opptrer de som likemenn.

Og med dagens teknologi er det ikke videre vanskelig for oss vanlige å skape egen tekst – og dermed opptre som tekstprodusenter. Vi har mer enn penn, papir og et lokalt postkontor. Hver enkelt kan, uavhengig av yrke, dele eget arbeid, kunnskap og tanker gjennom et medium. Gjerne gjennom et medium som gir mening – Twitter for skribenter, Instagram for fotografer eller YouTube for filmskapere.

Skjermbilde.Twitter.Karianne.Aanestad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husk at tekst ikke begrenses til god gammeldags penn og papir eller kalligrafi, men snarere omfatter både lyd, musikk, tale, bilder, film, skrift og mer.

11. juni holder Marte Marie Forsberg kurs i Instagram

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316