7 tips til ferske nettredaktører

Det kan være skummelt å sitte med ansvar for en bedrift eller etat i sosiale medier. Frykt ikke, det krever ikke trolldom. Under følger noen enkle tips og råd:  

  1. Konsentrer deg om noen få sosiale medier til å begynne med. Hvilke avhenger av hvor du jobber og hva du jobber med. Twitter er et must for offentlige institusjoner og etater. Det samme er Instagram for motebransjen. Facebook er viktigere for selgere. Start med to eller tre sosiale medier.
  2. Bruk bilder til tekstene dine! Ja, det kan være vanskelig å finne kledelige bilder. Heldigvis trenger du ikke være både skribent og profesjonell fotograf. Du kan låne fotografier fra andre – med deres samtykke selvfølgelig. Jeg tyr ofte til freeimages.com. Dersom all inspirasjon er borte, kan teksten illustreres med en katt. Katt selger!
  3. Planlegg publiseringer! Det gjør arbeidet så mye enklere. Tekstene kan lages dager, uker eller måneder i forkant. Det finnes ulike verktøy tilgjengelig. Bufferaff er en personlig favoritt. Her kan du publisere på Facebook, Twitter eller LinkedIn, kostnadsfritt. Oppgraderer du – noe som koster – blir mulighetene enda flere.
  4. Bruk analyseverktøy! Her er utvalget stort. Noen verktøy er til og med gratis. Det er både morsomt og avslørende å se hvordan dine publiserte tekster og nettsider gjør det. Tall lyver ikke! Vi bruker Google Analytics.
  5. Få hjelp fra dine kollegaer! Selv om du sitter med ansvaret, betyr ikke det at hele jobben i sosiale medier bør utføres av deg alene. Du har helt sikkert kollegaer som brenner for et eller annet, kollegaer som liker å skrive, og kollegaer som ønsker å dele av seg selv. Din jobb kan være å inspirere og oppfordre dine kollegaer til å være aktive i sosiale medier, så kan du fungere som manager som setter sammen det hele.
  6. Husk språk og grammatikk. Tekstene dine trenger ikke være perfekte, men det skader ikke dersom de er det.
  7. Opptre profesjonelt uansett. Du vil sikkert få litt pes og prakk i sosiale medier. Av og til ufortjent. Ikke hiss deg opp. Du føler deg så mye bedre – og gjør en mye bedre jobb – dersom du hever deg over det. Berettiget kritikk bør imidlertid ikke ignoreres.

For øvrig gjelder de samme reglene som i den fysiske verden.

Webgruppen tilbyr kurs i sosiale medier. 

kattunge

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316