Omlegging til Google Analytics 4

Vil du ha hjelp til å installere den nye versjonen Google Analytics 4 på ditt nettsted? – Det kan vi fikse for deg, enten du bare vil ha omlegging eller også opplæring på ny versjon.

Den 1. juli 2023 vil nåværende Google Analytics (også kjent som Universal Analytics) slutte å samle inn data. Denne versjonen har noen utfordringer i forhold til både cookie-bruk og GDPR som den nye versjonen løser. MEN: Du som bruker Universal Analytics nå blir ikke automatisk omlagt fra UA til Google Analytics 4. 

Google Analytics 4 er et helt annet verktøy, og må legges inn separat på tilsvarende måte som UA opprinnelig ble lagt inn. Den erstatter ikke din nåværende Analytics, men blir et tillegg til denne. Du vil da ha to områder en stund, og kan selv konstatere at Google Analytics 4 fungerer for deg.

Vi kan gjøre denne jobben for deg, hvis du ønsker. KnowHouse samarbeider her med Riksaasen Consulting. Terje Riksaasen har også på oppdrag av oss laget en trinn-for-trinn-veiledning for hvordan du kan installere Google Analytics 4 selv. Denne veiledningen sender vi ut som en del av kursmaterialet på våre grunnleggende Google Analytics-kurs, og på Rask innføring i Google Analytics 4-kurset. Hvis du vil gjøre omleggingen selv, anbefaler vi deg å melde deg på en av disse kursene.

Hvis du ikke ønsker å bruke tid på å sette deg inn i dette og gjøre det selv, kan vi gjøre det for deg.

For å legge inn Google Analytics 4 for deg, trenger vi at du oppretter tilgang for oss til:

  • Din nåværende Google Analytics-konto
  • Din Google Tag Manager-konto

Hvis du ikke har en Tag Manager-konto, kan vi eventuelt opprette en for deg.

Når du bestiller dette produktet sender vi deg mer informasjon om hva slags tilganger vi trenger og hvordan du oppretter dem.

Priser

Enkel omlegging til Google Analytics 4 (du har allerede Google Analytics og Google Tag Manager og gir oss tilgang til begge) kr 9500,- eks mva

Opprettelse av Google Tag Manager + omlegging til Google Analytics 4 kr 19500,- eks mva (NB! Dette produktet krever at du har noen hos deg eller din leverandør som kan få lagt inn Tag Manager-koden i malen på nettstedet. Vi kan ta dialogen om dette direkte med den personen.)

Tilgangen blir opprettet i løpet av senest 7 arbeidsdager fra vi får nødvendige pålogginger. 

På grunn av bruken av syntetiske data i GA4, vil du få mer og mer utfyllende data etter hvert som tiden går. Vi anbefaler derfor sterkt å legge inn GA4 så raskt som mulig.

Google Analytics 4 overskriver ingen eksisterende data, så etter omlegging vil du kunne se data både i din eksisterende Google Analytics og i GA4, fram til juli 2023. 

Etter 1. juli 2023 er det altså kun GA4 du vil få inn nye data på. Alle eksisterende Google Analytics-kontoer vil da slutte å samle inn data.

Fyll ut skjemaet under for å bestille omlegging gjort av oss:

Konsulentbistand

Dette er ikke et kurs der du lærer å gjøre ting selv, men i stedet en tjeneste der vi gjør oppgaven for deg. Konsulentbistand fra oss kan også gjerne kombineres med kurs.

Konsulent

Terje Riksaasen

Terje har jobbet med webanalyse i over 20 år. Åtte år i Telenor, deretter som konsulent i Halogen, Re:Media og hans eget Riksaasen Consulting. Han jobber nå også med webanalyse for Bufdir. Terje har bred erfaring med Google Analytics og Google Data Studio, og har holdt mange kurs og foredrag om webanalyse. Han har også jobbet som journalist, og som analytiker har han et spesielt fokus på optimalisering av innhold.

Bestilling av omlegging til GA4

Ja takk, jeg bestiller omlegging til Google Analytics 4 gjort av KnowHouse/Riksaasen Consulting.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316