Ni tips til hvordan DU lager en god nettside

Det finnes ingen magisk oppskrift på den perfekte nettsiden. MEN, det finnes helt klart noen ingredienser du bør ha for hånden når du arbeider med din. Her er en liste med ni tips til hvordan du lager en god nettside:

 1. Tenk på hurtighet – nettsiden bør være rask. Lite er mer irriterende for brukeren enn en treg nettside.
 2. Ikke overless nettsiden med informasjon – dette gjelder spesielt forsiden. Hvis mange ulike komponenter konkurrerer mot hverandre, vil brukeren stresse og kanskje desorienteres.
 3. Sørg for gode navigasjonsmuligheter – brukeren liker å finne frem. Må han lete for lenge, vil han ikke komme tilbake på nytt besøk.søkemulighet
 4. Innkluder flotte illustrasjoner/fotografier, men ikke for mange eller for store – det er fint å si ting med bilder, men vær varsom i din bruk. Husk at unødvendige illustrasjoner som lastes ned hver gang brukeren åpner en ny side kan senke hurtigheten betraktelig.
 5. Velg et fin fargepalett – og hold deg til den.
 6. Sørg for god rettskriving.
 7. Lenk til relevante sider eksternt og internt – pass også på at disse lenkene vedlikeholdes og ikke fører brukerne til utdaterte sider.
 8. Unngå “klikk her” – lenkene bør merkes med meningsbærende ord slik at brukeren vet hvor de leder.
 9. Inkluder din kontaktinformasjon på nettsiden – slik kan brukeren lett kontakte deg. I tillegg får brukeren noe mer enn bare nettsiden å forholde seg til – et navn, telefonnummer og tilholdssted.

Webgruppen tilbyr ulike kurs innen webutvikling. 


Kilde: About.com

 

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

 • Sjekkliste for SEO
 • Sjekkliste for Facebook
 • Sjekkliste for Instagram

 

25316