5 nyttige Facebook tips

Sett inn en Facebook post direkte på din nettside

facebook utklipp embed postKlikk på pilen øverst til høyre på en post. På bunnen av menyen finner du valget “Embed Post”. Klikk for å få koden, den kan kopieres og limes inn i f.eks. et WordPress innlegg. Besøkende kan da like din post direkte fra din side.

Tidsinnstill en post på din Facebook side

bilde facebook tidsinnstilling av postNår du har kladdet en post klikker du på pilen ved siden av Post-knappen, nederst til høyre. En kalender dukker opp og lar deg velge tidspunkt og dato for publisering.

Vit når dine følgere er på nett / når det er best å poste på Facebook 

grafikk posting facebookFacebook ser når dine likere er på nett, og derfor kan du se når det er best å publisere en post. Når du er inne på din side trykker du på Insights, øverst til venstre. Deretter trykker du på Posts fanen. Nå ser du en smart grafikk over tider dine følgere er mest tilgjengelig.

Rediger dine poster på Facebook om du har gjort en feil

bilde facebook redigere tidligere postDu trenger ikke å slette en post og poste på nytt dersom du har gjort en feil. Klikk på pilen øverst i høyre hjørne på den posten du ønsker å endre og klikk på “Edit”. Dette lar deg endre gramatiske feil/dersom du føler du ikke har ordlagt deg riktig. Det ser ikke bra ut å slette en hel post, og ikke minst er det synd å være nødt til å gjøre det dersom du allerede har fått likes og kommentarer (på annet enn feilskriving).

Fremhev poster du mener er viktige med Highlights på Facebook

bilde highlight på facebook webgruppenDersom du ikke vil eller ikke har mulighet til å bruke penger på å fremme poster på Facebook lar Highlight funksjonen deg fremme poster til ditt publikum. Klikk på pilen øverst til høyre på den aktuelle posten og trykk på Highlight ved siden av stjernen.

Vil du ha flere tips og lære mer om markedsføring på Facebook kan du se oversikt over kommende kurs her.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316