6 tips for for å komme i gang med content marketing

CONTENT-MARKETING_TENK-INNHOLD
Content Marketing: Det er innholdet som teller.

Innholdsmarkedsføring er ikke bare en trend, det er verdifull markedsføring.

Tenk på å skape nyttig innhold, som også engasjerer.

Her er noen tips på hvordan du kan skape godt innhold:

1. Skriv for din målgruppe og vær relevant

Snakk med dem, ikke bare til dem. Bruk ordet “du”, når du kan, og ha alltid deres interesse i tankene. Hva søker folk etter? Ved å relatere ditt produkt til en nyhetssak oppnår du både en nyhetsverdi og aktualitet. Vær objektiv for å vinne tillit.

2. Ikke tenk omsetting, tenk innhold

Bruk detaljer og fakta, ikke overskriv eller overdriv, men tilfør personlighet. Et firma som driver med sportstøy kan for eksempel komme med tips til høstturer, råd om hva man pakker for en viddevandring eller en guide til de beste treningsformene for gravide. Bli den eksperten dine potensielle kunder søker. Forhåpentligvis ender leseren opp som kunde underveis.

3. Bare fordi det er uendelig plass på internett betyr det ikke at du trenger å bruke den

Folk er selektive på det de leser (selv det vi velger, skumleser vi ofte). Det er derfor utrolig viktig at overskrift, og eventuelt bilde, får den potensielle leseren til å stoppe opp og klikke på posten din. Hold informasjonen relevant, interessant og kort.

4. Ja, vi elsker lister

I tråd med hva punkt 3 sier, er lister oversiktlige og lettere å lese enn en lang tett tekst. Punktoverskriftene bør være spesielt veiledende. Folk vil ha kjappe og personlig givende tips.

 5. Produser fast innhold – men ikke la det begrense deg

Å skape engasjement kan være en viktig del av merkevarebygging. Ved å ha en fast spalte (f.eks. ukentlig) engasjerer du et publikum som vender tilbake for å følge med på et spesifikt innhold, og slik etablerer du en tillit. Vær konsekvent, men våg å teste ut nye vinklinger.

 6. Vit at bilder/grafikk kan nå langt

Bruk en font som er lett å lese, men vær kreativ slik at det er visuelt tiltrekkende. De fleste liker jo å se fine eller søte bilder. Mange ønsker også å være en av dem som finner og deler fine ting. Ved økt deling av ditt innhold på for eksempel visuelle plattformer som Pintrest, kan du trekke nye potensielle kunder til din nettside. Assosiasjon er et sterkt virkemiddel.

Så hva er det viktigste tipset for hvordan du kommer i gang med å produsere godt innhold? Rett og slett å begynne skrivingen. Lykke til!

Lyst til å lære mer? Webgruppen har egne kurs i Content marketing.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316