Eksamen for sertifiseringskurs

Denne siden er ment som en veiledning for deg som skal ta eksamen i sertifiseringskurs fra Digital Marketing Institute, som leveres gjennom KnowHouse.

NB! Digital Marketing Institute endrer sine eksamensrutiner!

Fra og med 24. mars 2024 gjør Digital Marketing institute endringer i eksamensopplegget sitt. Fra og med denne datoen vil Pearson Vue ikke lenger være ansvarlig for gjennomføring av DMI’s eksamener, og eksamener vil kun bli gjennomført på nett. 

Hvis du ønsker å bestille eksamensdato på eller etter 24. mars 2024 vil det derfor være andre bookingrutiner enn tidligere. DMI har laget en guide til de nye bookingrutinene, som kan lastes ned nedenfor.

Dersom du vil gå opp til eksamen før 24. mars, følger du rutinene som er beskrevet lenger ned på siden.

Eksamen arrangeres av den internasjonale eksamensaktøren Pearson VUE fram til 24. mars 2024. Normalt tar man eksamen gjennom personlig frammøte ved et av Pearson VUEs testsentre. Under Covid-19-pandemien innførte Pearson VUE imidlertid også en nettbasert eksamen via OnVue-programmet. Dette er fremdeles et tilbud som du kan ta i stedet for fysisk eksamen dersom du ønsker det.

Slik går du fram når du skal bestille eksamen:

1. Sett opp din SSO (single sign-on) eksamenskonto

Når du har mottatt eposten fra Digital Marketing Institute som autoriserer deg for eksamen, kan du bestille eksamen via kurssiden din på MyDMI. 

  1. Gå til MyDMI-kurssiden for kurset du ønsker å bestille eksamen for. Du vil bli bedt om å legge inn personopplysningene dine før du går videre. Dette kan gjøres under Exam Information-fanen.
  2. Når du har lagt inn personopplysningene, kan du opprette SSO-kontoen din og bestille eksamen. Du finner en liste over forhåndsgodkjente eksamener på Pearson Vue-dashbordet.

2. Eksamen på testsenter

Når du har satt opp kontoen på kurssiden på MyDMI, kan du velge Test Centre-opsjonen på Pearson Vue-dashbordet. 

Når du har valgt en tilgjengelig eksamen fra Pre-approved exams-listen, kan du velge passende sted, tid og dato. Husk at tilgjengeligheten av eksamendatoer på testsenter avhenger av hvilket testsenter du har valgt, og vil derfor variere. Hvis det ikke er tilgjengelige datoer på det testsenteret du har valgt, er du nødt til å vurdere et annet.

Eksamensperioden din vil ikke bli utvidet dersom du ikke finner en tilgjengelig dato, så vi anbefaler at du bestiller eksamen så tidlig som mulig.

3. OnVue/Online eksamen

Når du har satt opp kontoen på kurssiden på MyDMI, kan du velge OnVue/online-opsjonen på Pearson Vue-dashbordet. Deretter kan du velge tid og dato. 

For å få tilgang til OnVue-tjenesten er du nødt til å legge inn en s.k. Private Access Code (PAC) i starten av bestillingsprosessen. Denne er: DMIOnlinePAC.

For mer informasjon om OnVue bør du besøke Pearson Vue’s OnVue Support Page

Onvue System Test

Før du kan bestille OnVue-eksamen må du kjøre en systemtest og eksamenssimulering på maskinen du skal bruke, slik at du kan bekrefte at den oppfyller de tekniske kravene for å ta eksamen online.

OnVue System Test
OnVue Technical Requirements Review

Eksamensperioden

Eksamensperioden din har 24 ukers varighet. Du har fått oppgitt dato for eksamensperiodens utløp fra Digital Marketing Institute, og du kan ikke ta eksamen etter denne datoen. Eksamensperioden din kan heller ikke utvides.

Du har inntil 3 eksamensforsøk. Alle disse forsøkene må foregå innenfor eksamensperioden din. Vi anbefaler derfor at du bestiller første forsøk tidlig nok til at du har tid til å gå opp igjen dersom du skulle være så uheldig å stryke. Du trenger 60% eller høyere antall riktige svar for å bestå eksamen. Dersom du stryker 3 ganger vil du ikke bli sertifisert.

Eksamensforberedelser

For å bli bedre kjent med eksamensformen og eksamensprosedyrene, anbefaler vi at du besøker DMI’s Exam Preparation Area.  Her vil du finne praktisk informasjon rundt eksamen og eksamensbooking.

Navn og legitimasjon

Det er viktig at navnet du er registrert med i Pearson Vue’s system samsvarer nøyaktig med det som står på legitimasjonen din, siden du er nødt til å legitimere deg når du går opp til eksamen, både på testsenter og online. Dersom du trenger å gjøre endringer slik at de samsvarer, kan du gjøre det her.

NB! Hvis du har Æ, Ø, eller Å i navnet ditt, er disse blitt endret av oss ved registrering, siden Pearson Vue’s systemer ikke aksepterer skandinaviske spesialtegn. Du skal da ikke endre disse tilbake, det vil ikke være noen problemer mht legitimasjon som inneholder disse tegnene. Navnet ditt vil være korrekt skrevet på det endelige sertifiseringsbeviset.

Du mottar ditt eksamensresultat pr epost etter gjennomført eksamen, som regel i løpet av 1-2 dager. Sertifiseringsbeviset blir sendt ut måneden etter gjennomført eksamen.

For mer informasjon om eksamen kan du gå til Support-seksjonen på MyDMI. Her kan det være lurt å sjekke innom regelmessig.

Vi ønsker deg lykke til på eksamen!

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316