Hvordan fungerer Instagram Stories?

For en kort stund siden lanserte Instagram en helt ny funksjon, nemlig Instagram Stories. Det nye fenomenet gjør det mulig å dele enda mer av dagens øyeblikk – omtrent live rett fra mobilen.
Bilde 3 - til blogginnlegg
En kjempemorsom funksjon for privatpersoner, men derimot også for bedrifter. Gi for eksempel dine kunder et enda bedre innblikk i hva din bedrift driver med!

En forklaring på hvordan du enkelt kan bruke Instagram Stories i din hverdag:
Bildene og videoene vises som et lysbildeshow i kronologisk rekkefølge. De blir derimot ikke liggende på profilen din for evig og alltid, som vanlige oppdateringer på Instagram gjør. Postene forsvinner nemlig automatisk  etter at det har gått 24 timer siden du publiserte.

Det sies at tanken bak Instagram Stories var at man ikke lenger trenger å dele bare de store øyeblikkene, men også alle de små tingene som skjer i løpet av dagen.

For å ”spice” opp historiene dine kan du for eksempel legge til en liten tekst eller tegne tegninger ved å bruke tegne- og tekstverktøy som er bygget inn i funksjonen:

Bilde 2 - illustrasjon tegning

Velg selv hvem du vil dele historiene dine med
Forutsatt at du har en åpen profil (dvs. at du ikke har valgt å holde den privat gjennom dine kontoinstillinger), vil i utgangspunktet alle som har en brukerkonto på Instagram mulighet til å se dine historier. Er kontoen din privat, vil kun personer som følger deg kunne se historiene dine.

For å se historiene til de personene du ikke følger på Instagram, går du inn på profilen deres og klikker på profilbildet. Da vil historien komme opp på skjermen om den personen har lagt ut noe nytt.
Likevel har du muligheten til å velge bort enkeltpersoner som du ikke ønsker at skal se det du legger ut. En funksjon som i sikkert mange tilfeller kan være svært praktisk. Kanskje har du lyst til å dele noe med venner og familie – men ikke sjefen på jobb?

Historier fra personer du selv følger kommer opp i et felt øverst på skjermen når du har Instagram oppe. Her får man en oversikt over profilbildet og brukernavnet til de som har lagt ut en ny story. En farget linje vil dukke opp rundt profilbildet når personer har lagt ut noe nytt/ når det finnes en historie du ikke har sett.

En oversikt over nye publiserte historier
En oversikt over nye publiserte historier

Trykk på bildet av den storyen du ønsker å se, og historien vises. Du kan også enten sveipe med fingeren til høyre for å gå videre til en annen persons historie, eller bare trykke på bildet, og du hopper automatisk videre til neste person. Var du uheldig og gikk litt for fort videre, sveiper du bare til venstre igjen, så kommer du tilbake til forrige person/historie.

Ønsker du å kommentere det du ser, blir kommentarene sendt som en privatmelding gjennom Instagram Direct. Det er altså kun mottakeren som har mulighet til å se det du kommenterer.

Se hvem som har sett historien din
Når du selv har lagt ut en egen historie og går inn på den, kan du sveipe fingeren oppover på skjermen. Da får du en liste over hvem som har sett historien din. Det er i tillegg mulig å lagre det du har lagt ut som Instagram Story. Det vil da legges i kamerarullen din som et vanlig bilde/film.

Så gjenstår det bare én ting å si: Happy Insta-Story!

ØNSKER DU Å LÆRE MER OM SOSIALE MEDIER? SJEKK UT VÅRE KURS.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316