Slik lager du selv en god Facebook-annonse

Illustrasjon Slik lykkes du med FacebookHer er en liten oppskrift til deg som vurderer å lage dine egne annonser på Facebook.

Det er flere selskaper som tilbyr å gjøre jobben for deg, men det er egentlig ikke så vanskelig å gjøre det selv (særlig ikke hvis du følger disse enkle tipsene).

Annonser på Facebook er kostnadseffektive, du kan segmentere svært nøyaktig og du kan analysere effekten i etterkant.

Før du setter i gang med å lage annonsen er det er par ting som er lurt å tenke på. Det viktigste er (som med all annen markedsføring) å finne ut hva du ønsker å kommunisere, sette et mål for kampanjen og definere en målgruppe.

Det er også lurt å ha et handlingsutløsende budskap, være kort og konsis, og bruke et bilde som bygger opp under teksten. Når du har tenkt gjennom dette, gjør du følgende:

1. Gå til: www.facebook.com/advertising, og klikk på ”Opprett en annonse” til høyre på siden. Velg deretter den siden du ønsker å annonsere for

2. Du får så opp følgende alternativer:
– Få flere til å like siden din – Promotere sideinnlegg – Se avanserte alternativer Velg det alternativet som passer best for din annonse

3. Videre velger du segmenteringsvariabler som passer til din side og ditt produkt. Du kan segmentere etter alder, sted, kjønn, utdannelse, familiestatus, arbeidssted, interesser osv. Du kan også skrive inn egne variabler.

4. Sett opp et budsjett, enten basert på antall klikk eller over et visst antall dager

5. Send annonsen din til godkjenning og vent på at den blir godkjent.

Følg deretter med på analyserapportene i etterkant. Lag gjerne flere annonser og gjør A/B-testing for å finne ut hva som fungerer best for din side.

PS: Ikke bruk ”promoter”-knappen direkte fra siden din, det har vi tidligere omtalt i blogginnlegget Hvordan promotere riktig på Facebook.

————————————————-

PS: Lyst til å lære mer om Facebook? Vi har en rekke Facebook-kurs.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316