Teksting av video på nett

Grafikk med tekst. Teksting gjør ditt innhold tilgjengelig for alleVideomarkedsføring er populært, men har du tenkt på at en del av målgruppen din kanskje ekskluderes fra det du ønsker å formidle? Teksting av video på nett er en viktig del av det å gjøre ditt innhold tilgjengelig for alle.

For å unngå å gå glipp av en hel målgruppe, og samtidig glede søkemotorene, bør du sørge for teksing av video. Du gjør videoene tilgjengelig for hørselshemmede og døve, synshemmede og blinde, samtidig som innholdet kan leses av dem som ikke kan eller ønsker å se video.

Til å begynne med kan du legge ved en beskrivende transkribering av videoen. Denne behøver ikke nødvendigvis å være ordrett, men gir brukeren muligheten til å forstå innholdet uten å se videoen. Det beste selvsagt å ha både en beskrivende transkribering og synkroniserte undertekster.

Dersom HTML ikke er ditt felt så er den enkleste måten å komme i gang på, å bruke YouTube. De har sørget for en innebygget støtte for generering og visning av undertekster.

Hos Google support kan du lese mer om hvordan YouTube har gjort det lettere for deg å bli enda mer inkluderende.

Videoen under viser den nye bevegelsen for å få videoer tekstet. #WithCaptions

Ønsker du å bli bedre på nett? Sjekk Webgruppens kursoversikt for aktuelle kurs.

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316