Trend 2015: Videomarkedsføring

grafikk her burde det vært en video videomarkedsføringI takt med økning i innholdsmarkedsføring er bedrifter ute etter å forbedre kundereisen ytterligere, og videomarkedsføring er en trend som vil bli større i 2015.

Å lykkes med videomarkedsføring handler om kvalitet, ikke kvantitet. Tenk strategi, interaktivitet og selvsagt, godt innhold. I Norge er det fortsatt mye å gå på innenfor feltet, så vær kreativ og kom i gang.

For inspirasjon kan man se til firmaer som allerede lykkes med sin videomarkedsføring:

GoToMeeting

GoToMeeting bruker kundehistorier i videoform for å vise hva de leverer. De bruker også videoer for å skape bevissthet rundt merkevaren ved å hjelpe til med å løse problemer. Eksempelvis: hvordan løse at du er for bakfull til å nå et møte kl. 9.

HubSpot

HubSpot, en optimaliserings plattform for innhold, har brukt videomarkedsføring lenge. De har videoer i alle seksjoner av websiden sin; hvem som står bak, hvordan du bruker produktene, og under ledige stillinger er det videoer som forteller hva de enkelte stillingene innebærer.

SATS ELIXIA

Treningskjeden SATS ELIXIA bruker videoer for å markedsføre timene sine. Det gir dem som ikke har vært på timen før en mulighet til å få et inntrykk av hva de kan forvente seg.

Hva kan vi lære fra disse firmaene?

Å se hva andre gjør kan gi inspirasjon til selve produksjonen, men å lære fra strategien er viktigere:

  • Lag gode historier
  • Lag underholdene videoer
  • Del kunnskap
  • Vis istedenfor å fortelle
  • Lag hjelpsomme videoer
  • Få kundeanbefalinger i videoform

Bunnlinjen

Video er engasjerende, brukervennlig og lett å dele i en tid med informasjonsoverflod. En video kan ikke skumleses, er den ikke relevant skrur vi av. Men det er også en passiv opplevelse. Når en bruker trykker ´play` velger de å bli vist noe. De gir oss tilgang til å påvirke dem og deres følelser.

Video er derfor en annerledes måte å engasjere publikum på enn tekst og bilde. Med video er opplevelsen av forståelse mer umiddelbar og mengden informasjon som kan deles gjennom ett sekund video overgår hvor mye som kan leses på samme tid.

Vil du lære mer om markedsføring og kommunikasjon på nett? Se Webgruppens kursoversikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316